Export Club la Pârscov

Conform articolului XI (2) din Statut și a Hotărârîii Adunării Generale din 30.03.2018, punctul 3 al documentului cu privire la strategia de dezvoltare 2018 – 2019 a asociației, s-a decis deschiderea unei filiale (punct de lucru) în comuna Pârscov, județul Buzău începând cu 31.08.2018.

Cu această ocazie arhitecta Codina Dușoiu a expus lucrări proprii, desene și acuarele în salonul viitoarei școli agricole de meserii „Emil Marinescu”. În vara anului 2017, inițiativa înființării școlii prindea contur. ES dl. Ambasador al Austriei Gerhard Reiweger făcea o vizită la Pârscov. Primarul Pârscovului și viceprimarul, alte notabilități locale l-au salutat. 

Invitatul din 2018 a fost dl. dr. Petre Guran, cercetător științific la Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române, fost secretar de stat, care a împărtășit celor prezenți impresii din activitatea Școlii de la Bunești și a oferit pentru biblioteca Export Clubului din Pârscov un exemplar din volumul „Acasă” în care, alături de Ana Maria Goilav, dl. Guran prezintă activitatea școlii sale,

vezi

https://adevarul.ro/locale/pitesti/Scoala-bunesti-santierul-studentii-pasionatii-arhitectura-provocati-construiasca-autentic-folosind-materiale-naturale-1_5b867bc1df52022f75ee3e07/index.html

Evenimentul din 31.08.2018 l-a avut ca oaspete și pe domnul Andrei Bădin, jurnalist, www.flux24.ro

Din partea clubului au participat domnii V. Leu (secretar general), Teo Teaha (vicepreședinte), Christina Stihhi (membru al prezidiului) și Gabriel Smarandache, membru fondator.
Organizatorii îi mulțumesc domnului Victor Leu pentru generosul său sprijin pentru evenimentul din 31.08.2018.

Punctul de lucru va găzdui atât activități specfice de formare profesională cât și manifestări culturale publice.

Dr. Alex Todericiu

____________________________________________________________________________