Trei evenimente importante în Bucureşti: Idei în Agora, o expoziţie şi o conferinţă pe tema Revoluţiei

În atenția membrilor Export Club, săptămâna 24 – 29 februarie 2020 la

Casa Filipescu-Cesianu

Marți, 25 februarie 2020, ora 18.00, vă invităm la un nou dialog din seria Idei în Agora, cu tema Jazz, cultură, libertate. Virgil Mihaiu în dialog cu Sorin Antohi. Evenimentul are loc la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151). Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Virgil Mihaiu este scriitor, jazzolog, diplomat, promotor cultural și performer de jazz-poetry.

Idei în Agora este un program dedicat analizei spiritului public, inițiat în 2017 de Sorin Antohi și susținut de Adrian Majuru. Este conceput și planificat de Sorin Antohi.

 

Palatul Suțu

Vineri, 28 februarie 2020, ora 18.00, vă așteptăm la vernisajul expoziței tematice Restaurare bunuri culturale mobile pe suport papetar. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Expoziția își propune să ofere publicului un instantaneu al activității Laboratorului de Restaurare de carte, document, hartă, pergament, imprimat, fotografie, gravură din cadrul Secției Restaurare-Conservare a Muzeului Municipiului București, activitate pusă în slujba păstrării, pentru generațiile viitoare, a bunurilor de patrimoniu.

 

 

 

 

Cu ocazia finisajului expoziției Revoluția din Decembrie 1989. Locuri ale memoriei în București, sâmbătă, 29 februarie 2020, ora 12.00, vă invităm la o conferiţă susținută de curatorul acesteia: Cezar Petre Buiumaci, muzeograf. Intrare: 10 lei.

Vom face împreună o incursiune în memoria locurilor esențiale ale Revoluției Române din Decembrie 1989 desfășurate în București, cât și în modul prin care bucureștenii poartă memoria eroilor care s-au jertfit pentru victoria Revoluției.